Perhokalastajan Inari- ja Tenojoki

mä sivusto tarjoaa tietoa rannalta tapahtuvasta perhokalastuksesta Inari- ja Tenojoella, koetelluista kohteista ja kalastavista perhoista, perhonsidonnasta,  perhokalastuksen kokemuksista ja ohjeista.
______________________________________________________________________________________________________________________________

Vetsikoski

Vetsikoski, Vetsijoen alapuolella, pari kilometriä Vetsijoen sillalta Nuorgamiin päin, kiinnostaa erityisesti perhokalastajia. Pysäköiminen alueelle saattaa olla ongelmallista, pysäköintiinhän pitäisi saada maanomistajan lupa. Pistotien alkupäässä olevalta soranottamolta löytyy jotos, joka johdattaa kulkijansa koskelle. Nuorgamin tiekin on sen verran kapea, ettei tielle sovi autoaan jättää. Yksi vaihtoehto on Vetsijoen suulla sijaitseva matkailuyritys, mutta se tietää parin kilsan patikointia perille. Katso kalapaikkakartasta sijainti ja liittymän tuntomerkit.

Kosken on muodoltaan selväpiirteinen ja "tilava", että helposti kymmenkunta heittäjää mahtuu onneaan kokeilemaan. Kosken niskalta aloitettavaan ylempään pooliin(yhtenäinen viiva), pituudeltaan noin 150 metriä, sijoittuu ehkäpä merkittävimmät ottipaikat, mutta suuremmalla porukalla ja tietenkin aika-ajoin kannattaa heittää koko pitkä reilu kolmensadan metrin mittainen rantapätkä.

Sulje ikkuna

seuraava

© Asko Jaakola