Perhokalastajan Inari- ja Tenojoki

mä sivusto tarjoaa tietoa rannalta tapahtuvasta perhokalastuksesta Inari- ja Tenojoella, koetelluista kohteista ja kalastavista perhoista, perhonsidonnasta,  perhokalastuksen kokemuksista ja ohjeista.
______________________________________________________________________________________________________________________________

Tsullovei

Tsulloveikosken sijainnista kertoo parhaiten Reistin lomakylä kyltti. Pysäköinnistä Reistiin täytyy sopia lomakylän kanssa. Korkealla vedellä ei saareen pääse kuin veneellä - viime kesän (2002) matalalla vedellä kahlaaminen onnistuu särkän yläpäästä, mutta veden noustessa ei virran paine salli kahlaamista.
Sivu-uoman alapään kanssa on sama juttu, korkealla vedellä ei kahlaamisesta tule mitään ja venetarjontaa ei ole.
Korkealla vedellä sivu-uoman mutka on altis syöpymiselle, sen vuoksi siihen on ajettukin karkeaa kiviainesta. Sivu-uomaa voi kalastella, pienen särkän alta löytyy aivan rannasta mukava kuoppa, mutta kala on korkeintaan tittiä ja oikeaoppisesti sivu-uoma tulisi kalastaa särkän puolelta, jotta perho uisi oikean virtaan nähden - usein vesi on niin korkealla, että pieni särkkä on kokonaan veden alla.

Sulje ikkuna © Asko Jaakola

seuraava