Perhokalastajan Inari- ja Tenojoki

mä sivusto tarjoaa tietoa rannalta tapahtuvasta perhokalastuksesta Inari- ja Tenojoella, koetelluista kohteista ja kalastavista perhoista, perhonsidonnasta,  perhokalastuksen kokemuksista ja ohjeista.
______________________________________________________________________________________________________________________________

Vitosenmutka - Vittaslompolo

Vitosenmutkassa odottelevat soutajat vuoroaan, mutta perhomies mahtuu kyllä sekaan. Kuvassa näkyvien rannassa olevan veneen yläpuolella olevat kaksi kiveä ovat hyviä merkkejä otollisesta veden korkeudesta, mutta ottipaikkoja löytyy myös matalammalla vedellä. Makeimmillaan paikka on, kun mainitut keivet ovat kymmenisen senttiä veden alla, nouseva lohi, kooltaan tittiä ja jalkaa, kulkee rannan ja kivien välistä, jolloin normaaleilla heittopituuksillä pystyy kalastamaan aina kivillä saakka. Heiton tavoittaessa kivet tai vaikkapa ylittäessä ne niin, että pystyy kalastamaan kivien alapuolelle muodostuvat huopeet saattaa perhoon tärähtää isokin kala.
Kalastaessa on mukava seurata myös soutajia, joiden saaliit ovat luonnollisesti runsaanpaa luokkaa kuin perhomiehellä, aika ei tule pitkäksi kun katselee toisen väsytyksiä. Alemman pitkän ja monimuotoisen poolin kalastamisen voi aloittaa veneen alapuolelta, ensimmäisellä laskulla on syytä tutustua pohjaan ja painaa muodot mieleensä ja vasta seuraavilla laskuilla voi poolia kalastaa antaumuksella.

edellinen

© Asko Jaakola

seuraava