Perhokalastajan Inari- ja Tenojoki

mä sivusto tarjoaa tietoa rannalta tapahtuvasta perhokalastuksesta Inari- ja Tenojoella, koetelluista kohteista ja kalastavista perhoista, perhonsidonnasta,  perhokalastuksen kokemuksista ja ohjeista.
______________________________________________________________________________________________________________________________

Vitosenmutka - Vittaslompolo

Vitosenmutka, Vitoslompolo tai oikeimmin Vittaslompolo on nimetty Norjan puolelta vetensä purkavan Vittasjoen mukaan. Kivikosken ja Kaavan väliin sijoittuvaa aluetta hallitsevat soutajat, mutta perhomies, joka paikan tietää saa kalastaa rauhassa ilman erityisempää ruuhkaa ellei sitten tuo mittavaa porukkaa mukanaan. Perhokalastus Kuninkaan kiven alapuolelta aloitettavassa poolissa käy hyvin laatuunsa, kohtuuheitolla pääsee hallitsemaan kahden peräkkäisen kiven rajaamaa rantaväylää, jota myöten vedestä riippuen nousee lohi, lohijalka ja tietenkin perhomiehen yleisin saalis - titti. Korkealla vedellä ei tarvitse kahlata, koska ranta syvenee vakiosyvyyteen jyrkästi, poolin alapäässä voi ulottuvuutta kasvattaa vähäisellä kahlaamisella, mutta hyöty on toisarvoinen, koska pooli päättyy soutajien odotuspaikkaan. Mutkasta alkaa toinen lyhyempi pooli, korkealla vedellä muodostuu rantaan kuoppia, jotka haittavaa veden laskiessa perhomiehen kahlaamista. Rantaa voi edetä aina laavun alapuolelle saakka, matkana kolmisen sataa metriä.

Sulje ikkuna

© Asko Jaakola

seuraava