Perhokalastajan Inari- ja Tenojoki

mä sivusto tarjoaa tietoa rannalta tapahtuvasta perhokalastuksesta Inari- ja Tenojoella, koetelluista kohteista ja kalastavista perhoista, perhonsidonnasta,  perhokalastuksen kokemuksista ja ohjeista.
______________________________________________________________________________________________________________________________

Torvikoski

Inarijoen Torvikoski Karigasniemellä on helposti löydettävissä - Inarijoen sillan alapuolelta, mutta kalastusta suunniteltaessa tulee muistaa, että sillan yläpuolelle 50 metriä ja sillan alapuolella 150 metriä on rauhoitettu ulkopaikkakuntalaiselta kalastajalta.
Edelleen kalastettaessa koskea Norjan puolella, tarvitset Norjan kalastuskortin ja välineittesi desinfioinnin. Kalastuskortin (200Nkr) voi käydä hakemassa Karasjoelta asiamiespostista, (Coop Mega - Storgatan 1) ja tietenkin nyt jälleen internetissä.
Pelkästään Torvikosken kalastamista varten Norjan kalastuksenhoitomaksu ei liene perusteltua, mutta kyllä naapurin puolelta löytyy kaiken kaikkiaan kohteita, missä korttia voi polttaa, joskin merkittävimmät kohteet sijaitsevat Tenolla Yläkönkään alapuolisella osuudella. Usein naapurin puolelta löytää rauhallisempia kalastuspaikkoja ja se lienee syy sille, miksi monet suomalaiset kortin lunastavat. Onhan Finnmarkissa monia lohijokia, joista kerrotaan mahtavia tarinoita ja juttuja kalamääristä, mutta totuushan kuitenkin on, että ensin tulee saalismäärissä Teno (n. 140000 kiloa) - pitkän välin jälkeen vasta seuraava Altaelva 2500 lohen saalismäärällä ja vajaalla 12000 kilolla.

Sulje ikkuna

© Asko Jaakola

seuraava