Perhokalastajan Inari- ja Tenojoki

mä sivusto tarjoaa tietoa rannalta tapahtuvasta perhokalastuksesta Inari- ja Tenojoella, koetelluista kohteista ja kalastavista perhoista, perhonsidonnasta,  perhokalastuksen kokemuksista ja ohjeista.
______________________________________________________________________________________________________________________________

Seitaoja

Seitaoja aluetta myös soudetaan, soutureitti ei häiritsee, koska soutu tapahtuu Norjan puoleisella osalla jokea. Vaikka joki on siltä puolelta matala, näyttää kala käyttävän "tät" penkkaa nousussaan. Suomen puoleinen ranta on syvä ja virraltaan miedompi, mutta sen ei pidä antaa häiritä. Lohi nousee myös syvän uoman penkan puoleista reunaa, jonne kuvan vedellä on etäisyyttä alle 20 metriä, joten heittämään kyllä yltää. Toisaalta myös syvää uomaa kala kulkee, joten perho kannattaa uittaa aivan rannan tuntumaan.

Matalalla vedellä kannatta kokeilla pintaperhoa, silloin pääsee heittämään padon alapuolella sijaitseva kuoppa - silloin kun pato ei ole pyynnissä eli torstai-illasta alkaen.

edellinen

© Asko Jaakola

seuraava