Perhokalastajan Inari- ja Tenojoki

mä sivusto tarjoaa tietoa rannalta tapahtuvasta perhokalastuksesta Inari- ja Tenojoella, koetelluista kohteista ja kalastavista perhoista, perhonsidonnasta,  perhokalastuksen kokemuksista ja ohjeista.
______________________________________________________________________________________________________________________________

Sammalniva

Sammalnivan laavulta lähtee alavirtaan polku, joka johdattaa mielenkiintoiselle koskijaksolle pari sataa metriä alempana. Koskiosuus on selkeä kalastaa, ensimmäiseltä niskalta voi heittää n. 150 metrin jakson, joka päättyy alaosassa suvantoon. Kohta on selkeä nousukalan paikka, kalastaja näkee selvästi syvemmät nousuväylät ja kosken loppuosalla korkealla vedellä kalastettaessa, selvät, aivan Suomen puoleisessa rannassa sijaitsevat syvät kuopat. Lopussa kuoppien kohdilla ja alapuolella sijaitseva pätkä on Norjan puolelta matalampaa, mutta aivan lopussa suvantoon päättyvä virta kannattaa ehdottomasti kalastaa. Korkealla vedellä varsinaista Sammalnivaa parempi vaihtoehto!

edellinen

© Asko Jaakola

seuraava