Perhokalastajan Inari- ja Tenojoki

mä sivusto tarjoaa tietoa rannalta tapahtuvasta perhokalastuksesta Inari- ja Tenojoella, koetelluista kohteista ja kalastavista perhoista, perhonsidonnasta,  perhokalastuksen kokemuksista ja ohjeista.
______________________________________________________________________________________________________________________________

Sammalniva

Sammalniva on yksi Inarijoen helpoimmin tavoitettavia kohteita, Karigasniemeltä matkaan kertyy reipas 15 kilometriä. Niva on helppo paikantaa, koska tie kulkee aivan joen törmällä, nivan alapäässä on laavu, jonka lähistölle voi pysäköidä pari autoa, käymälä on myös tarjolla "housun kevennykseen".
Sammalnivaa kalastetaan juhannuksen jälkeen, kun Inarijoki on saanut ensimmäiset nousulohensa. Myöhemmin kesällä paikkaa kannattaa käydä kokeilemassa, kun on havainto nousuparvesta ja pystyy ajoittamaan parven ajankohdan tähän nivaan.
Nivassa on kaksi pientä niskaa, joiden selkeät nousureiät on helppo kalastaa, koskien välinen suora on otollinen erityisesti nousukalan aikaan. Nivan alapään laavun kohdalla on pieni suvanto, joka kannattaa heittää varsinkin korkeammalla vedellä.

Sulje ikkuna

© Asko Jaakola

seuraava