Perhokalastajan Inari- ja Tenojoki

mä sivusto tarjoaa tietoa rannalta tapahtuvasta perhokalastuksesta Inari- ja Tenojoella, koetelluista kohteista ja kalastavista perhoista, perhonsidonnasta,  perhokalastuksen kokemuksista ja ohjeista.
______________________________________________________________________________________________________________________________

Inarijoen Ränni ja Mustajokisuu

Inarinjoen Ränni sijaitsee seitsemisen kilsaa Karigasniemestä Angeliin päin. Ennen Ränniä oikealle jää Mustakosken alapaan kalliot Norjan puolella ja oikealle ampumarata. Rännin kohdalle on muodostunut pysäköintiä varten "levike" ojattoman tien molemmille puolille.
Majoittumisen alueelle riippuu luonnollisesti maaomistajan luvasta - jokamiesoikeuteen perustuvaa tilapäistäkään majoittumista ei ole syytä paikassa mitata - maasto on erityisen herkkää kulumiselle, varsinkin, jos käyttää kaikki metsiköstä irtisaadut puut nuotiovärkiksi ei ole vaikeaa ymmärtää maanomistajan tuntoja, joten kieltoja kunnioitettakoon.

Paikassa vallitsee Inarinjoen kirjoittamaton sääntö ruuhkasta - voisi sanoa, jos pysäkissä on jo kolme autoa, mene muualle - tilaa kyllä riittää. Tulevien päivien kalastuspaikoista keskustellaan Majatalon Baarissa - jos siellä tuot tietoon haluavasi vaikkapa mennä seuraavana päivänä Ränniin - niin ruuhkaa ei silloin ole, voit itse miettiä mistä moinen johtuu? Tapahan on, ettei kenenkään ole tarkoitus vallata yhtä paikkaa vaan kohteliaasti muutkin saavat kokeilla taitojaan.

Syrjäsen Lauri kaipasi portaita Ränniin juuri tuon maaperän kulumisen vuoksi - kannatettava ajatus, mutta ennen toteutumistaan voimme ainakin polkujen määrän rajoittaa olemassa oleviin ja huolehtia ettei jäljiltämme jää roskia alueelle - ampumaradan nurkalla sijaitsee "Molokin kita" jonne jätteensä voi toimittaa.

Sulje ikkuna

© Asko Jaakola

seuraava