Perhokalastajan Inari- ja Tenojoki

Inari- ja Tenojoella käytetyt hyväksi koetellut perhot antavat lohta vuodesta toiseen ja niitä oppii pakostakin käyttämään perhoille sopivilla keleillä. Joka kesä syntyy ns. yhden kesän perhoja, joita perhomiehet sitovat tulevaa varten talvikautena - kuinka usein sattuukaan, ettei niillä seuraavana kesänä tee mitään. Muutamista näistä tulee kuitenkin kestäviä "klassikkoja" joita joutuu rasiassaan kuljettamaan.
______________________________________________________________________________________________________________________________

Thunderi

Sitoja: Asko Jaakola

Koukku:

#6 single salmon

Lanka:

valkoinen ja musta

Perä:

pyöreä hopea, oranssi silkki

Pyrstö:

crest

Vyö:

musta strutsi

Kierre:

soikea hopea

Runko:

musta silkki

Runkohäkilä:

oranssi kukko

Kurkkuhäkilä:

oranssi kukko puolitettuna

Siipi:

alla oranssi ja päällä musta bucktail

Sivut:

viidakkokukko, ei pakolliset

Sarvet:

oranssit crystal hair suikaleet, eivät myöskään pakolliset

Pää:

musta

Kommentti:

Perho ensimmäinen versio, kuten sitä seuranneet mallit lähti liikkeelle aikaisesta kylmällä vedellä tapahtuvasta kalastuksesta ja yksinkertaistamisesta. Ensimmäinen versio oli sidottu #4/0 koukkuun, jota tarkotessa sihen tämähti arviolta 12...15 kiloinen Biltamon Patokuopassa. Runsaan puolen tunnin kuluttua lohesta tuli se yleisin tapahtuma...karkuutus. Oliko se yksinkertaisuus vai T&L:n pelkistetyt värit, mutta samana päivänä siirsin mallin kolmihaaraan ja tulosta alkoi syntyä - seuraavana päivänä kämpässä sidottiin runsaasti tätä mallia. Sen jälkeen ollut aina rasiassa, kun on kylmää ja aurinko ei kiusaa läsnäolollaan.

© Asko Jaakola Perhokalastajan Inari- ja Tenojoki Sulje ikkuna