Perhokalastajan Inari- ja Tenojoki

Inari- ja Tenojoella käytetyt hyväksi koetellut perhot antavat lohta vuodesta toiseen ja niitä oppii pakostakin käyttämään perhoille sopivilla keleillä. Joka kesä syntyy ns. yhden kesän perhoja, joita perhomiehet sitovat tulevaa varten talvikautena - kuinka usein sattuukaan, ettei niillä seuraavana kesänä tee mitään. Muutamista näistä tulee kuitenkin kestäviä "klassikkoja" joita joutuu rasiassaan kuljettamaan.
______________________________________________________________________________________________________________________________

Sylvi

Sitoja: Asko Jaakola

Koukku:

#6 pitkävartinen kolmihaara

Perä:

pyöreä hopea, oranssi silkki

Pyrstö:

keltainen, punainen ja musta orava pieninä kimppuina päälekkäin

Vyö:

musta strutsi

Kierre:

DMC 283 metallilanka

Runkohäkilä:

mustalle osalle musta kukko, pään taakse pari kierrosta kurkuksi

Runko:

takaosa DMC 283 metallilanka, musta Fly-Rite dupattuna

Siipi:

keltainen, punainen ja musta orava kimppuina päällekkäin

Sarvet:

sinikeltainen macaw

Pää:

musta

Kommentti:

Ojasen Jussin malli, joita jäi pari kappaletta sen "ison" suupieleen, toinen Bildamossa ja toinen Inarinjoen Haukikalliolla. Molemmissa tapauksissa 13,4 kg:n perukesiima ei kestänyt, ensimmäisessä tapauksessa peruke katkesi kelan kammen tarttuessa goretexin taskuun, toisessa tapauksessa peruke "hirttyi" väärin silmukoidussa siimalenkissä.
Molemmissa tapauksissa sadekeli, joka on Sylville omimmillaan - perho kelpaa niin isoille kuin pienille lohille ja mikä mukavinta sekä Tenolla että Inarinjoella heitettäessa ja soudettaessa.

© Asko Jaakola Perhokalastajan Inari- ja Tenojoki Sulje ikkuna