Perhokalastajan Inari- ja Tenojoki

Inari- ja Tenojoella käytetyt hyväksi koetellut perhot antavat lohta vuodesta toiseen ja niitä oppii pakostakin käyttämään perhoille sopivilla keleillä. Joka kesä syntyy ns. yhden kesän perhoja, joita perhomiehet sitovat tulevaa varten talvikautena - kuinka usein sattuukaan, ettei niillä seuraavana kesänä tee mitään. Muutamista näistä tulee kuitenkin kestäviä "klassikkoja" joita joutuu rasiassaan kuljettamaan.
______________________________________________________________________________________________________________________________

Sadehaisu


Sitoja: Asko Jaakola

Koukku:

#6 single salmon

Lanka:

valkoinen ja musta

Perä:

pyöreä hopea

Pyrstö:

crest

Kierre: soikea hopea

Runko:

pakotettu hopea

Kurkku:

oliivi kukko puolitettuna

Siipi:

alla valkea haisunäätä, päällä ruskea haisunäätä

Sivut:

viidakkokukko, ei pakolliset

Sarvet: vihertävät crystal hair suikaleet, eivät myöskään pakolliset
Pää: musta

Kommentti:

Ensi kesälle (kesä 2000) kehitetty malli, työnimi: Sadehaisu. Ajatus lähti liikkeelle, kun kuulin "Golden Killerin" antaneen Varzinalta hyvin kalaa. Reseptiä en saanut käsiini, mutta Keijo kertoi, että siinä oli kultainen runko, ei kurkkua, tumma siipi..
Olin juuri saanut käsiini kaksi haisunäädän kokonaista nahkaa, joten töihin...Ensimmäiset valinnat oli, hopea runko, koska oli toiminut edellisenä kesäna ja siiveksi tietenkin HAISUNÄÄTÄÄ!!" Haisunäätä on siinä kynnyksellä, jolloin karva muuttuu Teno/Inarinjoella liian pehmeäksi...oravan ja ketun välimaissa.

© Asko Jaakola

Perhokalastajan Inari- ja Tenojoki

Sulje ikkuna