Perhokalastajan Inari- ja Tenojoki

mä sivusto tarjoaa tietoa rannalta tapahtuvasta perhokalastuksesta Inari- ja Tenojoella, koetelluista kohteista ja kalastavista perhoista, perhonsidonnasta,  perhokalastuksen kokemuksista ja ohjeista.
______________________________________________________________________________________________________________________________

Patokuoppa

Patokuopan kalastuksessa ei tietenkään ole syytä kahlaamalla karkoittaa aivan rannan tuntumasta - jokainen muut huomioon ottava perhokalastaja varoo säikäyttämästä kaloja ja pilaamasta toisten mahdollisuuksia. Kalastettaessa aivan kuopan perälle, ei heittäminen onnistu pelkällä perusheitolla - takaheittotilan puutteessa onkiin hallittava spey- tai anderssonni, alemman käden heitto. Vaikka suuremman kalan todennäköisyys vähenee saattaa maljamaisista peräkuopista karahtaa titti perhoon ja titin tuominen rantaan onkin sitten hankalaa, onnistua voi houkuttelemalla titti alavirranpuolella ja molempien myötävaikutuksella saattaa onnistua ujuttamaan titin rantakivien väliin - muista pitää siima tiukalla lähestyessäsi niskaotetta.
Pieneen alamutkaan sijoittuva kuoppaa antaa vielä hieman odottaa kalastusta, paikka paranee veden vielä laskiessa.

edellinen

© Asko Jaakola

seuraava