Perhokalastajan Inari- ja Tenojoki

mä sivusto tarjoaa tietoa rannalta tapahtuvasta perhokalastuksesta Inari- ja Tenojoella, koetelluista kohteista ja kalastavista perhoista, perhonsidonnasta,  perhokalastuksen kokemuksista ja ohjeista.
______________________________________________________________________________________________________________________________

Patokuoppa

Patokuoppa on moni-ilmeinen riippuen luonnollisesti veden korkeudesta. Kalastustilanne kuvassa on lavastettu kuvaamaan oikean veden korkeuden puuttuessa sitä monille mieleisintä vesitilannetta - Patokuoppa on parhaimmillaan, kun kalastajan "lusikkareikä" on veden vallassa. Siinä tapauksessa kalastaja seisoo juuri kohdassa jossa perhon pitäisi olla - lohi pakkaa siinä jo olemaan. Edelleen titti noustessaan koluaa Patokuoppaa ja alaosan kuohujen alle sijoittuva "nousureika" alkaa olla siinä vesitilanteessa, että reikää voi kalastaa kahlaamalla peilin nokan osoittamalle linjalle, mutta ole varma asiastasi,sillä vielä on virran paine liian voimakas.
Kuinka usein Tenolla tuleekaan tietää veden korkeuden vaikutus ja kalastettavat paikat riippuen juuri veden korkeudesta.

edellinen

© Asko Jaakola

seuraava