Perhokalastajan Inari- ja Tenojoki

mä sivusto tarjoaa tietoa rannalta tapahtuvasta perhokalastuksesta Inari- ja Tenojoella, koetelluista kohteista ja kalastavista perhoista, perhonsidonnasta,  perhokalastuksen kokemuksista ja ohjeista.
______________________________________________________________________________________________________________________________

Patokuoppa

Veden laskiessa Alakönkäällä menettää Patokuoppa merkityksensä paikkana, josta perhokalastaja saattaa tavoittaa suurenkin lohen - viimeisiksi kuoppa houkuttelee tittejä, joita toki näkyy korkeallakin vedellä.

Matalalla vedellä Patokuopan alapuolelle väylän reunaan syntyy houkutteleva paikka, jota ei korkealla vedellä ainakaan perhokalastaja pääse kokeilemaan. Pitkähkön ja muutamien kookkaiden kivien kohentama juonne voidaan kalastajaa tehokkaasti tavallisilla saappailla - Patokuopan alaosan kivetys antaa sopivan reitin aivan juonteen yläpäähän, josta kalastamisen voi aloittaa, tietenkin kunnolliset kahluuvarusteet sallivat oikeaoppisemman pyyntilinjauksen käytön juonteessa, mutta sen korvata käyttämällä hyväkseen reunustan kiviä, jolloin pääseen tarjoamaan perhoaan aivan oikeisiin kohtiin. Vaikka kuoppa on pitkähkö mahtuu siihen kerrallaan vain pari kalastajaa, tällöin lohikaan ei häiriinny heitoista.

Kuvan perusteella voi toki tehdä oivallisia päätelmiä itse Patokuopan kalastamisesta - kuopan kivijuonteet ja kuopat näkyvät nyt hyvin, hyvämuistiset voivat paikantaa kohtien sijainnit korkean veden kalastukseen.

Sulje ikkuna

© Asko Jaakola

seuraava