Perhokalastajan Inari- ja Tenojoki

mä sivusto tarjoaa tietoa rannalta tapahtuvasta perhokalastuksesta Inari- ja Tenojoella, koetelluista kohteista ja kalastavista perhoista, perhonsidonnasta,  perhokalastuksen kokemuksista ja ohjeista.
______________________________________________________________________________________________________________________________

Nilijokisuu

Mikäli mentaaliharjoitteluvaiheessa talven synkimpänä aikana voit kuvitella kuvaan reilun metrin lisää vettä, voit myös mielessäsi muodostaa kuvan miten perho tulee tarjota tuohon kuoppaan. Talvisen harjoittelun tuloksen voit käytännössä testata tässä paikassa - pomminvarmasti oikealla perholla. Tenon värejä tutkiessa täytyy muistaa taivaan sinen kuvastuminen jokeen....Blue Charm, Hairy Mary kylmällä vedellä, Keltainen sarvijaakko kun vesi lämpenee ja nousulohelle tietenkin Oliivisarvijaakko.
Alempana suvannossa molskii mahtavat harjukset...ruokakalat on helppo käydä nappaamassa, mikäli lohenkalastukselta ehtii. Suvanto syvenee alempana jyrkästi tarjoten harjuksille lokoisat ruokapaikat. Alhaalla niemen kärjessä kannatta pyörähtää, mikäli jokisuulla on liikaa ruuhkaa - niemestä avautuu korkealla vedellä Dalvadaskarin ja rannan välinen uoman, joka ohjaa nousulohet suvantoon ja aivan niemen alla on laaja tasainen penkka, jonka päälle lohiparvi pysähtyy tuumaamaan.

edellinen Sulje ikkuna
© Asko Jaakola