Perhokalastajan Inari- ja Tenojoki

mä sivusto tarjoaa tietoa rannalta tapahtuvasta perhokalastuksesta Inari- ja Tenojoella, koetelluista kohteista ja kalastavista perhoista, perhonsidonnasta,  perhokalastuksen kokemuksista ja ohjeista.
______________________________________________________________________________________________________________________________

Kuoppaniva

Milloin on oikea aika kalastaa Kuoppanivaa? Vesikorkeus määrää tietenkin sen otollisimman ajan, kun tarkastelee kalastajaa saa voi mallintaa sitä oikeaa tilannetta. Kalastajan tulisi tuossa kohdassa kahlata alle polvisyvyydessä ja lähestyä alapuolellaan olevaa kinkamaa oivallisella tavalla. Sopivalla vedellä kinkaman sijainnin voi "lukea" virran peilistä, ellei sitä taitoa osaa - opastaa mahdollinen otti paikantamaan kinkamamontun.
Koska vedenkorkeus on keskeinen seikka Kuoppanivan kalastamisessa, vaikuttaa se myös käytettäviin perhoihin, U-Lax ja vaikkapa Oliivi Sarvijaakko ovat paikallaan. Molemmmille on yhteistä, että siipiin on lisätty oranssia sävyä, joka kannattaa huomioida valittaessa nivaan käypää perhoa.

edellinen

seuraava

© Asko Jaakola