Perhokalastajan Inari- ja Tenojoki

mä sivusto tarjoaa tietoa rannalta tapahtuvasta perhokalastuksesta Inari- ja Tenojoella, koetelluista kohteista ja kalastavista perhoista, perhonsidonnasta,  perhokalastuksen kokemuksista ja ohjeista.
______________________________________________________________________________________________________________________________

Kuoppaniva

Kesäkuussa 2001 vettä oli sangen vähän, kalastaminen itse nivassa ei tällä vedellä tuota tulosta, mutta korkeamman veden alla piilottelevista ottipaikoista saa selkeän käsityksen, koska nämä kohdat ovat "kuivillaan". Suomen puoleisen rannan kinkamat ovat nousevan lohen lepopaikkoja korkealla vedellä - tähän tilanteeseen verrattuna vettä pitää olla metri enemmän. Kalastajan takana on alussa mainittu mökki - jos kalamiesten hallinnassa, niin kalaan ei tarvinne kauas lähteä.Kuoppaniva on erityisen hyvä korkealla vedellä, mutta ei kannata unohtaa alaosan suvannon tarjoamia mahdollisuuksia pintaperhokalastukseen veden ollessa vähänä.
Korkealla vedellä Kuoppanivaan mahtuu jopa puolentusinaa perhomiestä, mutta veden laskiessa ei ole järkevää käyttää näin mittavaa miehitystä, koska kalastus keskittyy suvantoon.
Kalastamisen voi aloittaa jopa hieman mökin yläpuolelta, ylhäällä rannassa näkyvä puska saattaa olla sopiva kohta.

edellinen

seuraava

© Asko Jaakola