Perhokalastajan Inari- ja Tenojoki

mä sivusto tarjoaa tietoa rannalta tapahtuvasta perhokalastuksesta Inari- ja Tenojoella, koetelluista kohteista ja kalastavista perhoista, perhonsidonnasta,  perhokalastuksen kokemuksista ja ohjeista.
______________________________________________________________________________________________________________________________

Kuoppaniva

Kuoppanivaan kertyy matkaa Karigasniemeltä Angelin tietä viitisentoista kilometriä. Takkatupien liittymän jälkeen on poroaita aivan tienvieressä joen puolella. Poroaidan parkissa on tiukkaan pysäköiden tilaa parille autolle - jos siinä on jo ne kaksi autoa, onkin Kuoppaniva täynnä ja kannattaa mennä muualle vaikkapa Sammalnivaan taikka Iskurasjokisuulle. Kuoppanivan tuntevat kalastajat seuraavat veden korkeutta päättäessään nivan kalastamisesta, korkealla vedellä mahdollisuuksia on enemmän, mutta niukalla vedellä kannattaa pitää pintaperhovälineet mukana.
Poroaidalta johtaa polku Kuoppanivaan, törmän ylityksen jälkeen kannattaa valita ylävirran puoleinen polku, joka vie Kuoppanivan yläpäässä olevan vaalean mökin kohdalla. Oikean puoleinen polku vie toki suoraan leiriin - vaihdilla!

Sulje ikkuna

seuraava

© Asko Jaakola