Perhokalastajan Inari- ja Tenojoki

mä sivusto tarjoaa tietoa rannalta tapahtuvasta perhokalastuksesta Inari- ja Tenojoella, koetelluista kohteista ja kalastavista perhoista, perhonsidonnasta,  perhokalastuksen kokemuksista ja ohjeista.
______________________________________________________________________________________________________________________________

Kuoppilaskoski

Kuoppilasjoki ja sen alapuolinen Kuoppilaskoski sijaitsee noin 15 kilometriä Utsjoelta Karigasniemen suuntaan. Kuoppilasjoki on helppo havaita kylttien perusteella, mutta koski on jokisuun alapuolella. Autot on helppo pysäköidä kalastuksen ajaksi kosken kohdalla olevalle levikkeelle, josta pääsee polkua pitkin rantaan.
Kuoppilasjoki kuuluu niihin Tenon sivujokiin, jonne lohi nousee, joten jokisuuta kalastettaessa tulee muistaa se 50 metrin kalastuskielto rannalta kalastuksen osalta.
Koski kaipaa onnistuneeseen kalastukseen kohtuullisesti vettä, esim. kesän 2003 aikana vettä oli liian vähän, muutaman kymmenen senttiä lisää kuvissa esiintyviin vesikorkeuksiin on paikallaan. Vähällä vedellä kala ei juurikaan koskessa pysähtele eikä sitä myöskään silloin soudeta, sen sijaan hyppyjä saattaa nähdä runsaastikin.

Sulje ikkuna seuraava

© Asko Jaakola