Perhokalastajan Inari- ja Tenojoki

mä sivusto tarjoaa tietoa rannalta tapahtuvasta perhokalastuksesta Inari- ja Tenojoella, koetelluista kohteista ja kalastavista perhoista, perhonsidonnasta,  perhokalastuksen kokemuksista ja ohjeista.
______________________________________________________________________________________________________________________________

Kuolnajokisuu


Kuolnajoki löytyi sattumalta, kun etsittiin Korsjoen ja Inarijoen liittymäkohtaa ja niiden muodostamaa mahdollista kalastuspaikkaa - paikka löytyi, mutta kalastettavuus oli niin ja näin. Maisemat jokiristillä olivat kuitenkin mainiot, alapuolisen kurouman kohdilla saattoi havaita runsaasti lohen hyppyjä. Niinpä sitten talsittiin reipas kilometri rantaa pitkin Kuolnajokisuulle ja hyppyjä päästiin ihailemaan hyvin läheltä.
Kalastuksen osalta jouduin itse seurantaosastoon siiman virittelyssä katkenneen vavan vuoksi - kaveri sen sijaan otti tuntumaa, mutta armahti kuitenkin minut kalastuksen seurannasta, koska epävarmaa oli kuuluuko Kuolnajoki niihin sivujokiin, joihin lohi nousee, estäen jokisuun kalastuksen rannalta. Asia päätettiin tarkistaa ja palata myönteisessä tapauksessa paikalle seuraavana päivänä.

Sulje ikkuna

seuraava

© Asko Jaakola