Perhokalastajan Inari- ja Tenojoki

Tällä sivulla voit lukea Inari- ja Tenojoen kalastuskauden tapahtumista "reaaliajassa" - päiväkirjamuotoiset juttut kertovat eri kalastuspaikoista, vesitilanteesta, kelvollisista perhoista ja päätelmistä lohen liikkeistä joissa.
_____________________________________________________________________________________________________________________________

Sirma 14.7.2015


Niin tänä kesänä kuin menneenä kesänä Sirmankoski oli kalastetuin paikka. Paikkaan mahtuu luontevasti kerralla puolikymmentä kalastajaa, siinäkin saa jo jutustella riittämiin. Lohi kulkee heiton ulottuvuudelta ja paikassa voi usein ihailla lohen hyppyjä, jotka tietenkin ovat etupäässä tittejä.

Kalastaja voi juuri tuossa kohdassa odottaa vapan taipumista. Veden laskiessa edempänä sijaitseva syvä uoma on mahdollista kalastaa kahlaten ja erityisesti alaosassa sijaitsen syvä kohta saattaa yllättää.
Muutoin kahlaaminen syvälle ei ole tarpeen, rannan tuntumasta paljastuu oivat nousureitit. Parhaimmillaan paikka on tietenkin yöllä, koska lohikin tykkää rauhasta. Yöhän alkaa kun aurinko katoaa vastarannan tuntureien taakse - hetkeksi.© Asko Jaakola 2015


Sulje ikkuna