Perhokalastajan Inari- ja Tenojoki

Tällä sivulla voit lukea Inari- ja Tenojoen kalastuskauden tapahtumista "reaaliajassa" - päiväkirjamuotoiset juttut kertovat eri kalastuspaikoista, vesitilanteesta, kelvollisista perhoista ja päätelmistä lohen liikkeistä joissa.
_____________________________________________________________________________________________________________________________

Vitoslompolo ja Vetsikko 17.7.2014


Vitoslompolo irroitti kosteutta kalastajista - puolentoista kilometrin kävelyn jälkeen havaintona - vesi hieman liian matalalla...
Sää oli pilvipoutainen ja paikka vaihtuu samantien, eipä ehdi hiki kuivaa. Ja kaiken kukkuraksi aurinko lävähtää paistamaan pilvettömältä taivaalta.

Vetsikoskessa sentään merkkejä lohen liikkeestä, hyppyjä ja pari tukevaa tärppiä. Mutta kukapa siitä keiton vääntäisi. Vastarannalla sen sijaan tapahtui, mukavaa oli, että molemmilla puolilla oli yksi naispuolinen perhokalastaja. Niin ne murtuu sukupuoliroolit.
Kuvassa Suomen rannan saalis, jos kuka sitä ei usko.
Jo Vetsikoskeen mennessä soramontuilla poro pyllisti ja senhän tietää kuin kalastuksen silloin käy - oli lähellä, etten palannut autolle. On meinaan kokemusta tuosta pyllistyksestä. Joka tapauksessa tähän on kausi Tenolla hyvä päättää.
Mietin, miten saisi itsensä järjestettyä Norriåån ja Rånejoelle, eilen kuuntelin mielenkiintoisia juttu Lainionjoestakin kittiläisten kertomina.
Kireitä siimoja Tenon uurastajille...

© Asko Jaakola 2014


Sulje ikkuna