Perhokalastajan Inari- ja Tenojoki

Tällä sivulla voit lukea Inari- ja Tenojoen kalastuskauden tapahtumista "reaaliajassa" - päiväkirjamuotoiset juttut kertovat eri kalastuspaikoista, vesitilanteesta, kelvollisista perhoista ja päätelmistä lohen liikkeistä joissa.
_____________________________________________________________________________________________________________________________

Laiti ja Tuskam 16.7.2014


Souturyhmä viimein kuosissaan, kuuletti olleen kylmää mutta silti kiinnostavaa hommaa.

Soutuun olisi tarvittu näitä Sirman tapahtumia, omalaatuista, että yhdessä kohdassa jokea näkyy tapahtumia niin runsaasti - kalaa on noussut näiden muutamien päivien ajan ylävirtaan runsaasti, parikiloista tittiä, pientä lohijalkaa ja ehkä tänään sitten enemmän sitä eurotitiä.
Käytännössä paikan vetovoiman havaitseen jonottajien määrässä, Boratbockan kiintiön avaaminen ei näytä pienentäneen kalastuspainetta vaikka Boratbockassa on ajankohtaan nähden melkoinen määrä perhokalastajia.

Tässä istuessani ajattelin tulipaikkaa - siinä on monenlaista kokkaajaa, samanlainen ajatusmalli kuin kotona, äitiä tai vaimoa odotellaan korjaamaan jäljet. Veikkaan, että noita kertakäyttöisiä grillejä ei kukaan tule paikasta siivoamaan, en ole itse innostunut siivoamaan toisten jätteitä enkä usko, että sinäkään siivoaisin minun jätteitä. Olisikohan syytä taas kerran ajatella nenäänsä pidemmälle. Mitähän, jos ottaisit ja veisit omat ruokailujätteesi paikasta pois lähimpään jäteastiaan. Kiitos etukäteen!

© Asko Jaakola 2013


Sulje ikkuna