Perhokalastajan Inari- ja Tenojoki

Tällä sivulla voit lukea Inari- ja Tenojoen kalastuskauden tapahtumista "reaaliajassa" - päiväkirjamuotoiset juttut kertovat eri kalastuspaikoista, vesitilanteesta, kelvollisista perhoista ja päätelmistä lohen liikkeistä joissa.
_____________________________________________________________________________________________________________________________

Utsjoki 14.7.2014


Nyt se sitten alkaa.
Päivä alkoi rivakalla lenkillä Utsjoen kirkonkylälle, kalastusluvat kahdelle vuorokaudelle ja tarpeelliset "hengenpitimet". Paluumatkalla vierailtiin Erä-Kontion teltassa, jossa syynäiltiin tyttärelle kahluukenkiä. Hän oli ostanut hieman liian pienet kengät Ylivieskasta ja tuli ajatus, jotta käymme Pakasen Osmon kanssa pekuloimassa mahdollista vaihtoa kookkaampiin versioihin.
Uusi reissu kirkolle kengät mukana ja niin päästiin oivalliseen ratkaisuun kahluukenkien suhteen.
Kirkonkylän reissun jälkeen illan kalastuspaikka piti käydä katsastamassa, Sirman koski tai Tuskamin koski valittiin kohteeksi.  Mukavan näköinen paikka ja toivoa sopii, että alan ammattilaiset mennee toisaalle, jotta perhokalastuksen alkeet eivät heidän pyyntiään rassaa...

Päivän pilvinen ja sateentihkuinen sää muuttui selkeäksi ja sehän tarkoittaa näin perhokalastajan elämässä sitä, että perhonvalinta menee uusiksi. Eiköhän siihen lääke löydy, ainakin omasta mielestä.

Ehtoolla lisää perhonvalinnan tuloksista.© Asko Jaakola 2014


Sulje ikkuna