Perhokalastajan Inari- ja Tenojoki

Tällä sivulla voit lukea Inari- ja Tenojoen kalastuskauden tapahtumista "reaaliajassa" - päiväkirjamuotoiset juttut kertovat eri kalastuspaikoista, vesitilanteesta, kelvollisista perhoista ja päätelmistä lohen liikkeistä joissa.
_____________________________________________________________________________________________________________________________

Arantila 1.9.2012


Tässä talvea odotellessa on vallan unohtunut käynti  Arantilassa muutamaa viikkoa ennen syyssateita ja tulvia. Joskin vettä oli vieläkin joessa riittävästi. Siitäkin huolimatta hommassa oli tosi kyseessä, joka näkyy miesten ilmeistä -  joku vois sanoa, että oikein tappamisen maku. Mutta ei näin kuitenkaan.

Ilmeet johtuvat siitä suuresta harkinnasta, jota joutuu käyttämään tehdessään siimaan pitävää solmua.

Haastattelussa paikallisen rantakalastajan kanssa tuli ilmi, että lohta ei nouse juurikaan jokeen ja ne vähät, jotka ovat kesän aikana nousseet, majailevat ylempänä voimalaitoksen alla - rokastettavana. Kehotti meitäkin siirtymään sinne. Mutta kun tuo rokastaminen on perhokalastajalle kovin viheliäinen tapa hankkia särvintä, niin tälläkin kertaa se jää väliin.

Niin saalis...kuvan vanhempi herrasmies näytti mallia ja tuloksena istutettu kirjolohi. Koosta ja mausta kysyttäköön häneltä itseltään.© Asko Jaakola 2012


Sulje ikkuna