Perhokalastajan Inari- ja Tenojoki

Tällä sivulla voit lukea Inari- ja Tenojoen kalastuskauden tapahtumista "reaaliajassa" - päiväkirjamuotoiset juttut kertovat eri kalastuspaikoista, vesitilanteesta, kelvollisista perhoista ja päätelmistä lohen liikkeistä joissa.
_____________________________________________________________________________________________________________________________

Rauhoituspäivä 23.7.2012


"Öinen" Inarijoki juuri päättyneen Varg Veumin jälkeen. Pilvien häipyessä ja taivaan paljastuessa lämpötila alkaa laskea ja siitä kertoo joen yllä leijaileva usva.
Kalastus päättyi luvallisten osalta eilen illalla seitsemän aikoihin ja tietojen mukaan päivä oli suhteellisen rauhallinen, tiistain merkittävä nousu taisi kutistua ylävirtaa kohden lukemattomiin kaloihin.

Aamun sankka usva kertoo pakkasesta, mutta kuuraa ei kuitenkaan esiintynyt. Tässä säässä kusireissu ei kauan kestä. Norjan puolelle ei näkyvyyttä juurikaan ole. 
Siinä lämpölukemat varhaisesta aamusta ja siitä kun lomalainen saa puristettua itsensä jalkeille kalastuksen rauhoituspäivänä.
Siinä on "etelän variksille" päiviteltävää lööppien lomassa, onneksi kohta alkaa olympialaiset ja saadaan väki ruutujen ääreen pois pahuuden töistä.
Toistaiseksi Lapin kesä on ollut vähä luminen.
       

Korkeamman lämpötilan säässä ei ole valittamista. Aurinko paistaa kirkkaalta taivaalta, vesi on hieman noussut ja viipynee tasossaan illalla ennustettavien sateiden vuoksi.

http://m.yr.no/place/Norway/Finnmark/Karasjok/Karasjok/

http://m.yr.no/sted/Finland/Lappland/Karigasniemi/

Siinä mobiiliselailuun sopiva linkki, josta on saanut tarkan säätiedon kuluvalle ja seuraavalla päivälle tunnin tarkkuudelle ja pitkä aikavälin ennusteen.
Itse olen käyttänyt paikkana Karasjokea, mutta sovellus tuntee Karigasniemenkin, vertailuja  poikkeavuuksista en ole tehnyt. Karasjoen ennuste on osunut myös vallitsevaan säähän aivan kohtuullisesti.
Lohen nousuu ei säällä ole vaikutusta, ottivaikutusta voi miettiä, ellei satu muuta ajankulua.

Ennusteen mukaan illan kalastus alkaa pilvisessä 14 asteen lämmössä, tuuli nelisen metriä etelästä. Vaikuttaa siltä, että iltakalatuspaikka sijoittuu Tenon varteen, jossa on syytä varautua isonkin lohen kohtaamiseen: Tuloksena yleensä ollut kohtaamisien puute.


© Asko Jaakola 2012


Sulje ikkuna