Perhokalastajan Inari- ja Tenojoki

Tällä sivulla voit lukea Inari- ja Tenojoen kalastuskauden tapahtumista "reaaliajassa" - päiväkirjamuotoiset juttut kertovat eri kalastuspaikoista, vesitilanteesta, kelvollisista perhoista ja päätelmistä lohen liikkeistä joissa.
_____________________________________________________________________________________________________________________________

Pienafakta 22.7.2012


Aamiaisehdotuksena tuli sauvakävely Ailikkaalle tai ainakin valtatien varresta huipulle. Valittavana olisi ollut kolmekymmentä tai sitten kymmenen kilometrin huvittelu. Kumpikaan ei toteutunut - vielä.

Tarvittiin edellisten päivien epäilyjen vahvistusta, keittiöaltaiden viemärihorina antoi tiedon kivisilmän tukkeutumisesta. Siinähän tarvitaan vähän putkimiestaitoja, mutta sitäkin runsaammin lapio-otteita.
Vanha rustinki esiin ja uusi läjä rannan kivenmurikoita entistä laajempaan koloon.
Vanhan kivisilmän pohja oli täyttynyt hienojakoisesta aineksesta niin, ettei sinne putkiston kautta toimitettu vesi enään imeytynyt pohjan soraan. Riittävä määrä maa-aineiksien poistoa ja vanhojen mällien sekä kivien kantamista takaisin luontoon auttoi. Kivisilmä toimii sitten seuraavat kymmenen vuotta.

Pohjalla oli niin mielenkiintoisen näköistä soraa, että piti ottaa vaskooli esiin ja käydä vilvoittelemassa jokirannassa. Tuloksena kuten saattoi aavistaa - pelkkää katinkultaa.
© Asko Jaakola 2012


Sulje ikkuna