Perhokalastajan Inari- ja Tenojoki

Tällä sivulla voit lukea Inari- ja Tenojoen kalastuskauden tapahtumista "reaaliajassa" - päiväkirjamuotoiset juttut kertovat eri kalastuspaikoista, vesitilanteesta, kelvollisista perhoista ja päätelmistä lohen liikkeistä joissa.
_____________________________________________________________________________________________________________________________

Karigasniemi 16.7.2012


Sadekuuroisen päivän jälkeen maanantai-ilta ja kalastuslupa vielä lunastamatta. Saa nähdä mitä huominen tuo tullessaan.

Iloisena tapahtumana puolalainen Tadeuz pistäytyi mökillä elvyttämässä kameransa akun, joka oli purkautunut kastumiseen päättyneen selkäkenon aikana. Onneksi sattui laukussa olemaan Canon 860:nen, jossa oli täsmälleen samanlainen akku, joten lataaminen onnistui sen laitteella..
Vaihdettiin siinä kuulumisia latausta odotellessa ja paljastuksena pääsin nappaamaan kuvan T:n käyttämästä perhosta, joka on kohtuullisesti kelvannut lohille Inarijoella. Perho on saanut nimekseen Black Butler muutaman vuoden takaa, tässä tapauksessa perho on ns. low water-sidoksena.

Siitä voi kukin kokeilla repiä reseptin.
Tällaisena mielenkiintoisena, helppohoitoisena "virityksenä" kahluukenkien huopapohjien vaihtoon tarjoaa Simms teippaustoteutusta, jonka lopputulos muistuttaa enemmän lasten ruokalistaa - nauravat nakit, taitaa olla osuneempi nimitys. Muutaman päivän kuluessa...
Mitähän tällaisen Simmsin kalossit maksanevat uutena, voi vain arvailla.
Itse hankin kahluukengät alle viidelläkympillä, jolla ei taida päästä käsiksi edes näihin liimattaviin pohjallisiin.
Sen voin kokemuksesta sanoa, että aito villahuopa on paikallaan kenkien pohjissa riippumatta valmistajasta - huopapohjien valmistajia ei Suomesta montaa löydy - Huopaliike Lahtinen tarjosi ainakin aikaisemmin sopivaa huopapalaa liimattaviksi kengän pohjiin, nykyään taitaa tarjolla olla vain liukkaanpuoleisia keinokuituja..

© Asko Jaakola 2012


Sulje ikkuna