Perhokalastajan Inari- ja Tenojoki

Tällä sivulla voit lukea Inari- ja Tenojoen kalastuskauden tapahtumista "reaaliajassa" - päiväkirjamuotoiset juttut kertovat eri kalastuspaikoista, vesitilanteesta, kelvollisista perhoista ja päätelmistä lohen liikkeistä joissa.
_____________________________________________________________________________________________________________________________

Karigasniemi 15.7.2012


Aavaa rantaa piisaa Torvikoskessa. Kuitenkin tarkkaavaiselta katselijalta saattaa jäädä huomaamatta alapään kaksi kalastajaa, toinen Norjan rannassa ja toinen Suomen mutkassa.

Jossakin lohi nousee...

Tuosta Norjan puoleisesta sillankorvasta syntyi syy rauhoittaa kalastaminen sillasta 50 metriä sen yläpuolella ja 150 metriä sillan alapuolella. Merkit  löytyvät maastosta ainakin Suomen puolella.

Sillankorva toimii kuitenkin sellaisena indikaattorina, että jos siellä havaitsee paikallisia kalastamassa, niin olettaa sopii kyseessä olevan jonkinlaisen nousuhetken.

Toisaalta voi nyt miettiä - mitä nuo pari turistikalastajaa tekevätkään joella. Ehkä pari ikuista optimistia tai sitten kiima ei vielä ole ottanut laantuakseen...

Tupasvilla - pula-ajan kukka. Lieneeköhän tuo mitään sukua toisaalla kasvavalle puuvillalle.
Kukat ovat syystä vaaka-asennossa, iski laiskuus käännellä kuvia jatkuvasti. Mikäli haittaa, niin kannettava tietokone on kelvollisempi tällaisessa käytössä, koska se on helppo kääntää haluttuun asentoon, jos ketä kukkien kaltevuus haittaa.

© Asko Jaakola 2012


Sulje ikkuna