Perhokalastajan Inari- ja Tenojoki

Tällä sivulla voit lukea Inari- ja Tenojoen kalastuskauden tapahtumista "reaaliajassa" - päiväkirjamuotoiset juttut kertovat eri kalastuspaikoista, vesitilanteesta, kelvollisista perhoista ja päätelmistä lohen liikkeistä joissa.
_____________________________________________________________________________________________________________________________

Ränni 14.7.2012


Evvk - ilmeestä sen voi lukea.
Eipäilen, ettei oma ilmeeni juurikaan poikkea.

Sitä tulee luvattua itselleen monta asiaa, joissa pitäisi pysyä. Mutta monta kertaa lupausten muuttaminen on sopeutumista. Kohdallani Rännin ja Mustajokisuun kalastaminen ei ole sopeutumista.
Rännin yläpuolelle sijoittuvan nousuväylän kalastaminen saattaa olla opitun ja aikaisemmin koetun soveltamista, uusia syviä väyliä ja reunuksia, joista kukaan ei ollut kiinnostunut...
Sen sijaan Mustajokisuun karkuutetut titit ja muutamat hypyt toivat paikalle voimakkaan joukon perhokalastajia. Kaikkien toiveissa tietenkin se kuuluista Inarijoen lohi. Poistumiseen saakka havaintona oli se, että tulos  oli kuitenkin pyöreä nolla.
Noh, tulevalla viikolla  joukolla on tarjolla uusia haasteita uusissa paikoissa.


Omissa suunnitelmissani on tietenkin kalastus Kojamoväylässä, siinä saattaa mennä jopa koko päivä, toivottavasti sinnikkyys viimein palkitaan, jos ei huomenna, niin jonain päivänä se lohi nousee Inarijokeenkin..

Soittelin ehtoolla Vetelin Raimolle, tavoitin hänet paluumatkalta Sodankylästä. Toteamuksinaan hän kertoi lohien tulleen pian peratuiksi, toinen myönteinen seikka oli, ettei ollut  pelkoa perkuupuukon aiheuttamista haavoistakaan. Seuraavalle lohenkalastusreissulle oli suunnitelmat valmiina, kalastuksenhoitomaksuun ja kalastuslupiin varattavat rahat hän aikoi suoraan käyttää ostaakseen lohta paikalliselta kalamieheltä, jolla tietenkään ei saa olla "pili" padassa, mitä sitten maksanee kassilohi marketissa? Tämä on selkeää rahankäyttöä ilman vakuuksia, raha vaihtaa omistajaa ja  lohisaalis on varmaa.

Toinen myös Raimon vahvistama seikka on kiire, jossa nopeat syövät hitaat -  on kiire Tenolle, on kiire soutamaan tai heittämään viehettä, on kiire syömään, on kiire ostamaan kalastuslupia, on kiire vaihtamaan paikkaa, kun nykyisessä ei ole otteja, on kiire majoitukseen, mutta siihen kiire loppuu. Niin pitääkin loppua, kuka sitä koko ajan jaksaa kiirehtiä lepäämättä, paitsi, että on kiire nukkumaan, että ehtii kiirehtiä kalastamaan...Ja taas sora lentää...

© Asko Jaakola 2012


Sulje ikkuna