Perhokalastajan Inari- ja Tenojoki

Tällä sivulla voit lukea Inari- ja Tenojoen kalastuskauden tapahtumista "reaaliajassa" - päiväkirjamuotoiset juttut kertovat eri kalastuspaikoista, vesitilanteesta, kelvollisista perhoista ja päätelmistä lohen liikkeistä joissa.
_____________________________________________________________________________________________________________________________

Haukikallio 13.7.2012


Kolmas kalastaja ei näy selkeästi kuvassa - zoomit loppui kesken, kun tiirailin vastarannalla kirmaavaa ruskeaa minkkiä. Tämä yksilö taisi olla se, jonka kalastus tuottaa tulosta - miten käynee, kun minkki napsauttaa hampaansa titin niskaan. Ehkä titti antaa liian vilkasta kyytiä, mutta eiköhän minkki elä riittävällä määrällä smolttejakin.

Käyneeköhän minkin samoin kuin merimetsojen ja samaa lannoitetta erilaisessa värissä tarjoaville valkoposkihanhille - pääsee myös viherpiipertäjien suosioon tai minkistä tulee pohjoisen asuinympäristön vuoksi koskematonta ja kajoamatonta alkuperäisväestöä.

Aikaisemmin valtion(=veronmaksajien) sponsoroimalle riistan ja kalan tutkimuksen erikoistuneiden tutkijoille ehdottamani hauen pyynti saa nyt jatkoa - kaikki metsästyskortilliset tutkijat lähteköön minkkijahtiin. Tulos lohen säilyttämiseksi on jahdin myötä tutkimatta taattu. Metsästyskortti ja kohtuullinen saaliinhimo lienee laitokseen jo pääsyvaatimuksena...pyyntikonsteja tietänevät entuudestaan.

Ailikkaasta taustalla en keksi moitteen sijaa, tälläkään kertaa..© Asko Jaakola 2012


Sulje ikkuna