Perhokalastajan Inari- ja Tenojoki

Tällä sivulla voit lukea Inari- ja Tenojoen kalastuskauden tapahtumista "reaaliajassa" - päiväkirjamuotoiset juttut kertovat eri kalastuspaikoista, vesitilanteesta, kelvollisista perhoista ja päätelmistä lohen liikkeistä joissa.
_____________________________________________________________________________________________________________________________

Haukikallio 9.7.2012


Kauden avaus Inarijoella sujui perinteisesti, aloitus myötätuuliosuudella ja lopetuksessa alkoi tuuli jo tyyntyä - siinä tärkeimmät. Paitsi...
että Angelin suuntaan meni kaksi paloautoa ja norskien ambulanssi, mutta vielä ei ole poromiesten uutistoimisto kertonut, mitä ja missä. Odotellaan tulevia päiviä uutisineen.

Niin, eihän kauden avaus aivan munille mennyt - Haukikalliolla havainto ilmailevasta titistä. Näin se kausi avataan Inarijoella, eikä tartte kauheesti positiivisiä asioita pohtia, kalattamuudesta on selviä hyötyjä.

Ilta vei pilvet yhettömiin ja sen mukana lämpö laski alas, olis varmaan ollut aamuyön tunteina pakkastakin, mutta käänsimme kylkeä havaintoaikaan ja niinpä tarkka tieto karkasi käsistä.

Jäi muuten sauna lämmittämättä, kertokoon kuvan kellonaika syyn.

Ai niin, meinasi kukka vallan unohtua - kuusi, lyhyet neulaset - mänty, pitkät neulaset.

© Asko Jaakola 2012


Sulje ikkuna