Perhokalastajan Inari- ja Tenojoki

Tällä sivulla voit lukea Inari- ja Tenojoen kalastuskauden tapahtumista "reaaliajassa" - päiväkirjamuotoiset juttut kertovat eri kalastuspaikoista, vesitilanteesta, kelvollisista perhoista ja päätelmistä lohen liikkeistä joissa.
_____________________________________________________________________________________________________________________________

Turku 18.6.2012


Nyt voisi toivottaa kaikille hyvät huomenet - päivä alkoi varhain, näin virkamiesvartalolle ajatellen.
Kävelemään 6.40 kohti "virantoimituspaikkaa" Kymppi jäi yhdeksää kymmentä metriä vajaaksi, onneksi iltäpäivällä on myötätuuli.

Mutta hieman uutisia, viikon vaihteessa soitteli Armas Karigasniemeltä, uutiset olivat kovin kylmiä - vielä. Kevät on ollut kuulemma kylmä, koivu alkaa nyt vasta tekemään silmuja, mutta viikossahan siitä syntyy täysi lehti. Jos sää lämpiää?
Vuodelta 2004 löytyi vastaavaan ajankohtaan sopiva kuva koivusta, ehkäpä nyt ollaan tuollaisessa mallissa - hiirenkorvalla. Vihreän perhon keli vielä  odotuttaa...

Armas tuntui pääseen punaisen kalan makuun, mutta kulkutus, jota on edelleen harrastettu täysimittaisesti Alakönkäällä erityisesti on antanut huonosti saalista. Tähän on yleensä vain kaksi syytä, ensiksi se, ettei lohi ole vielä noussut ja toiseksi se, että vettä on ollut  liikaa menestykselliseen ajoverkkopyyntiin.
Tuohon ensimmäiseen, lohen puuttumiseen on taas kaksi syytä, se ettei lohta ole tai sitten vesi on vielä sen verran vilpoista, ettei hormoonit vielä jyllää. Onkohan tilanne sama kuin Kuusinkijoella, jossa ootellaan sitä ensimmäisen tyttölohen tuoksua jokeen?

Mutta jotain tarkempaa rupeaa kulumaan sitten jussin jälkeen, kun luotettavaa "tietäjää" levehyspiireille saapuu. Niitä odotellen...© Asko Jaakola 2012


Sulje ikkuna