Perhokalastajan Inari- ja Tenojoki

Tällä sivulla voit lukea Inari- ja Tenojoen kalastuskauden tapahtumista "reaaliajassa" - päiväkirjamuotoiset juttut kertovat eri kalastuspaikoista, vesitilanteesta, kelvollisista perhoista ja päätelmistä lohen liikkeistä joissa.
_____________________________________________________________________________________________________________________________

Turku 6.6.2012


Kesäsuunnitelmat taitaa vaivata monien mieltä - toiset pohtivat auringossa makoilemista ja  toiset muita aktiviteetteja.
Niin ja sitten kohta on se suomalaisen vakiosyy juopotteluun - juhannus. Kun juuri on päästy eroon  koulujensa lopettaneiden viinaksista, niin eiköhän näistä aikuistenkin juomista erota ja varmaan tarpeen mukaan näissäkin avustaa poliisi.
Lukumääräisesti pienenevällä poliisijoukolla riittää hommaa janoisten kanssa, kuvan saksalaisvalmisteinen ajoneuvo ei liity janoisuuteen, vaan turkulaiseen tapaan pysäköidä turvalliseen paikkaan. Vaarana autolle on audiaasti tulla yliajetuksi jalankulkijan toimesta ja sehän on yleisen vakuutuskorvauskäytännön mukaan liikkeellä olleen vika.
Mielenkiintoista, että nämä muutamat liikennekuvat ovat yhden ja saman kilometrin mittaisen kadun varrelta, toisen saksalaisvalmisteisen auton jäämistöt ovatkin sitten alemmassa kuvassa. Miksi?

Ihmisellä on hyvä olla suunnitelmia, mutta suunnitelmia tulisi toteuttaakin.
Omissa ollaan nyt lähellä - kaksi vuotta kahnannut huopakaton uusinta etenee. Tarpeet on tilattu ja kohta toimituksessa ja julumetusti luvissa erinäistä  talkooväkeä paikalla - jopa lehtimiehiäkin tulossa. Kyllä se tästä.

Kun jumppasin noita kattovärkkejä, niin tuli otettua yhteyttä vesitöalueellekin. Silloin vettä oli joessa paljon, joka tietenkin kaikin puolin hyvä asia - lohen ei tartte uida kyljellään.
Veden määrästä sain sellaisen käsityksen, että ajoverkkopyyntiä ei ole päästy harrastamaan ja erityisesti Alakönkäällä on pyyntioikeuksien tarkistusten vuoksi syntynyt tilanne, jossa kulkutus taitaa kutistua  olemattomiin.
Olisko kerrankin tulossa jotain hyvää Tenojoen lohikannalle? Siitä tulee tietoa vasta vuosien päästä, jos saadaan pysyviä muutoksia  kalastussääntöön aikaiseksi.

© Asko Jaakola 2012


Sulje ikkuna