Perhokalastajan Inari- ja Tenojoki

Tällä sivulla voit lukea Inari- ja Tenojoen kalastuskauden tapahtumista "reaaliajassa" - päiväkirjamuotoiset juttut kertovat eri kalastuspaikoista, vesitilanteesta, kelvollisista perhoista ja päätelmistä lohen liikkeistä joissa.
_____________________________________________________________________________________________________________________________

Turku 20.5.2012


Lauantaina taas sitä perhokalastuksen perusvalmiutta hankkiessa törmäsin turkulaisiin kummallisuuksiin - bemari puussa ja kuski maassa.
No, avustajat odottelivat ambulanssia ja tuntuivat tilanteen kanssa pärjäävän.
Kohdassa on 40 km/h nopeusrajoitus ja ainakaan sitä noudattamalla ei ajoneuvo joudu kohtauksiin puun ja sen rungon takana piilottelevan kiven kanssa.
Kivi ei ollut ainakaan tässä tilanteessa ollut antanut periksi ja puullakin oli perin ikävät oltavat.


Tämän alakuvan kohdalla ryhtyy satunnainen kulkija miettimään liikennesääntöjä ja sitä mitä tekemistä eskortilla on jalkakäytävällä.
Sinänsä normaali olosuhde kyseiselle automerkille, josta veistetään vertaistarinaa naispuolisen navettatyöntekijän kanssa.
Mutta ohitettaessa tehtyjen havaintojen mukaan kyseessä taisi olla tilapäinen neuvottelutuokio etupenkeillä istuvien vanhempien kesken, jota nuoriväki kuunteli takapenkillä turvaistuimissa. Tilanne oli ilmeisen kuuma ja se ei tällä kertaa tainnut johtua voortista.

Niin kuin turkulainen sanoisi: "Ehtisis siin jo miettimä onks autokoulus käyty lainkka näit pysäkoinni alkeit läpi".

Taustalla häämöttää tuo edellinen bemariparkki, jossa kuski kovasti  yritti pysäköidä kulkuneuvoaan tiealueen ulkopuolelle, mutta ne perhanan rotvallit...


© Asko Jaakola 2012


Sulje ikkuna