Perhokalastajan Inari- ja Tenojoki

Tällä sivulla voit lukea Inari- ja Tenojoen kalastuskauden tapahtumista "reaaliajassa" - päiväkirjamuotoiset juttut kertovat eri kalastuspaikoista, vesitilanteesta, kelvollisista perhoista ja päätelmistä lohen liikkeistä joissa.
_____________________________________________________________________________________________________________________________

Pikku-Lappi 12.5.2012


Tuli harrastettua ruumiinkulttuuria paikassa, jota etelän varikset kutsuu Pikku-Lapiksi, tunnetaan myös nimellä Harjureitti. Hiekkakankaita ja männikkö piisaa, mutta ilmeisin peruste pohjoiseen viittaavalle nimelle on ainostaan jäkälä...sitä piisaa. Olisi hyvää poronhoitoaluetta.
Maisemat ei ainakaan päätä huimaa, mutta maastokohtia ja luontoa on esitelty mainostauluilla pitkin mettiä.

Kelvollista mäntypuut on tuuli kaatanut pitkin kankaita, siellä mätänee monen omakotitalon värkit, lienevätkö jo vakuutusyhtiön puita, koska verevämpää kiirusta ei korjuun kanssa näytä pidettävän.

Alueeseen sisältyy paljon kuitenkin tunteita. Harjualue muodostaa Turun Vesi Oy:n keinopohjaveden imeytysalueen, jonka tarkoituksena on saada aikaan juomakelpoista vettä turkulaisten ja naapurikuntien asukkaille.
Mielenkiintoinen uutinen näytti olevan esillä - Suomen Akatemia  rahoittaa lääkejäämien tutkimusta Kokemäenjoessa.
Vesi,  joka kuvassa pulppuaa on peräisin Kokemäenjoesta, jonne taitaa kertyä latvavesien puhdistetut "pissit", vesistöalueen  suurimpia kyliä näyttää olevan Tampere, Hämeenlinna, Nokia ja Vammala. Taitaa ne pissiin kertyneet lääkeaineet ja hormonit olla vedestä samanlaisia siilattavia kuin viina rankista, vain ja ainostaan keittämällä kelvolliseen lopputulokseen.
Mutta olloa huoleti, vettä juomalla saattaa kestää luvattoman kauan ennen kuin miesväelle rupeaa rintavarustus kehittymään sellaiseksi, että kuppikoon suurentaminen tullee kysymykseen.

© Asko Jaakola 2012


Sulje ikkuna