Perhokalastajan Inari- ja Tenojoki

Tällä sivulla voit lukea Inari- ja Tenojoen kalastuskauden tapahtumista "reaaliajassa" - päiväkirjamuotoiset juttut kertovat eri kalastuspaikoista, vesitilanteesta, kelvollisista perhoista ja päätelmistä lohen liikkeistä joissa.
_____________________________________________________________________________________________________________________________

Turku 6.5.2012


Täällä etelän mailla on ihailtu valko- ja sinivuokkoja, mutta sitkeässä silti on kesän tulo. Koivu on puristanut lehtiä ulos jo kohta kuukauden.
Tuleekin mieleen ne kesät, kun pääsi olemaan läsnä Ylä-Lapin kesän teossa...tuossa kesäkuun alkupäivinä pääsi seuraamaan silmuttomia tunturikoivuja. Ja sitten kun kesä rymisti pohjoiseen, niin jopa viikossa koivu törötti Inarijoen rannalla täydessä lehdessä.
Ylä-Lapin luonto ei pelkää ottaa vastaan kesää, vaikka ennusteet eivät ole niin sanotusti  varmoja, silti luonto tarttuu koko voimallaan auringon valoon.

Muutaman päivän kuluttua alkaa Tenojoen vesistön kalastus, ensin paikallisille 20.5. ja vasta kesäkuun alussa turisteille, heille, jotka eivät vakituisesti asu vesistöalueella.

Ennustetietojen mukaan jäiden lähtöön ei ole vielä kiirettä, ken haluaa tarkkoja tietoja kannattaa lueskellä  Posti-Pekan kirjoitusta tenojoki.fi- sivuilla. Pekka antaa yksilöityä tietoa jäiden lähdöistä, keleistä yleensä ja lämpötiloista.
Mutta kokemus kertoo sen, että mitä myöhempään jäät lähtevät ja mitä runsaamman veden kera - sitä parempi lohi kesä tullee...© Asko Jaakola 2012


Sulje ikkuna