Perhokalastajan Inari- ja Tenojoki

Tällä sivulla voit lukea Inari- ja Tenojoen kalastuskauden tapahtumista "reaaliajassa" - päiväkirjamuotoiset juttut kertovat eri kalastuspaikoista, vesitilanteesta, kelvollisista perhoista ja päätelmistä lohen liikkeistä joissa.
_____________________________________________________________________________________________________________________________

Raisio 3.4.2012


Kaikki ovat varmaan tehneet havaintoja ensi kauden parhaista nousujaksoista. Vuorovesikäyrät tuli julkaistus jo hyvissä ajoin maaliskuun puolella. Itsekin katselin niiden muotoa ja näytti siltä, ettei tänä kautena ole selvää tulvaullia tarjolla, toivottavasti joessa on sen sijaan vettä, vaikka talvi on sinänsä normaali - jonkun kartan mukaan lunta olisi keskimäärin 80 senttiä. Aivan kahlata asti.

Talviharjoittelu onnnnnnnnn sujunut pakollista flunssakautta lukuunottamatta normaalisti. Tämä tiedoksi sinne Joensuun kulmalla, erityisesti Kettusen Pasille, jonka kanssa olemme käyttäneet joskus samoja lupiakin, tai oikeastaan eri lupia, mutta samalle nimelle kirjoitettuja. No, lupa pitäisi aina tarkastaa, Majatalon flikka kirjoitti muutama kesä sitten lupani Pasin nimelle ja lupasi ottaa demonstraationi huomioon seuraavalla kerralla. Demostraatio liittyi luvanostajien pituudesta tehtäviin havaintoihin, jolloin ei tule kovin montaa lupaa samalle nimelle. Mitä se kalastuksenvalvojakin sanoisi, kun juuri olisi nähnyt Kettusen luvan - Mistä näitä Kettusia piisaa. Tietenkin.

Näitä talviharjoittelun tuloksia voi ihmetellä vaikka oheisen kuvan muodossa, sohvapolonen on eksynyt omistajistaan, ihmetellä saa, miten se on sijoittunut kohtuullisen vilkkaasti liikennöidyn tien varteen, kyseessä on Raisiossa ns. ohikulkutie, jolla pystyy Helsingistä ja Tampereelta tullessa Turun Naantaliin mennessä, mutta Raisiota ei sitten millään.  Lienneekö sitten kauppakeskus Mylly järjestänyt asiakkailleen lepopaikan?
© Asko Jaakola 2012


Sulje ikkuna