Perhokalastajan Inari- ja Tenojoki

Tällä sivulla voit lukea Inari- ja Tenojoen kalastuskauden tapahtumista "reaaliajassa" - päiväkirjamuotoiset juttut kertovat eri kalastuspaikoista, vesitilanteesta, kelvollisista perhoista ja päätelmistä lohen liikkeistä joissa.
_____________________________________________________________________________________________________________________________

Turku 6.12.2012


Itsenäisyyspäivä.
Yöllä satanut talven ensimmäiset lumet - maa valkeana, mutta päivän mittaa kaikki sulavat pois. Lenkin varrella tarkoitus silmäillä pakurikääpää ja sitähän löytyykin sellainen kilon möntti. Kääpä irtoaa koivin kyljestä kopauttamalla sitä metsästä löytyneellä laholla latvuksella. Onneksi takissa isot taskut, jonne kääpä juuri ja juuri mahtuu.

Illalla vähän niin kuin "viranpuolesta" tulee seurattua näitä "valtakunnan sössöjä", kivaa heillä näyttää olevan. Nimeltä mainitsematon valtioneuvos oli  kivasta todennut, ettei voi olla kivaa ellei mene tonnia tunnissa. Tämä sattui  tietolähteen mukaan markka aikana, mutta koska markasta tuli euro, niin se pätenee tänäänkin. Kivassa onkin vaarana se, että tulee sanottua juuri sitä mitä ajattelee.

Tuollainen tuore pakuri silppuuntuu aika kivasta hammaslaitaisella leipäveitsellä. Kuivaus tapahtuu +50°C lämmössä vaikkapa sähköuunissa about vrk:n ajan. Ns. pakurikääpäteetä kuivatusta silpusta voi  keittää periaatteessa niin kauan kuin siitä kohtuullisesti irtoaa väri veteen. Itse jäähdytän muutaman litran teetä ja jatkosäilytän sitä eräänlaisena jääteenä jääkaapissa.
Lasillinen aamulla ja illalla tekee sitä mikä jää nähtäväksi, mutta jokainen voi ihmetellä pakurin vaikutuksia googlaamalla lisätietoja tai sitten tsekkaamalla Kurikka-lehdestä 23.6.2011 julkaistua linkistä:
http://213.250.98.241/scripts/edoris/edoris.dll?tem=epaperku
Löytyy arkistosta valitsemalla kyseisen päiväyksen lehti.
Uskokoon ken tahtoo ja kokeilkoon ihan omalla vastuulla.© Asko Jaakola 2011


Sulje ikkuna