Perhokalastajan Inari- ja Tenojoki

Tällä sivulla voit lukea Inari- ja Tenojoen kalastuskauden tapahtumista "reaaliajassa" - päiväkirjamuotoiset juttut kertovat eri kalastuspaikoista, vesitilanteesta, kelvollisista perhoista ja päätelmistä lohen liikkeistä joissa.
_____________________________________________________________________________________________________________________________

Vahdontie 26.11.2011


Mikäs siellä Vahdontiellä ruskottaa...
Lenkkireittini sai tänä lauantaina hieman pituutta lisää ja alussa sellaisen reitin, jota en aikaisemmin ole käyttänyt. Kokeilkaapa kävelyä, niin saatatte huomata, että maisemat ovat aivan erilaiset kuin auton ikkunasta ja ajonopeuden kasvaessa näkyvyys tunnetusti edelleen heikkenee.
Toki se heikkenee kävelynopeudenkin noustessa, mutta eri syystä. Yhdestä asiasta olen kuitenkin varma, näiden kuvien esittämiä esineitä ei jalkamies ole unohtanut. Sillä sen verran hilpeyttä aiheutuu ja kävelysauvojen kuljettamisesta, että moni epäilee hullunlehmäntautia ja sitä, onko sukset jonnekin unohtunut.

Alemmassa kuvassa on sitten harvemmin kävelyurheilussa tarvittava lämmityslaite, autosta varmaan lähtöisin, toinen sininen vaateakappale viittää väreistä päätellen väinämöiseen, onkona asialla ollut lietolemminkäinen, vai kukas se kanteleensoittajan suohon halusi laulullansa saattaa. Maasto paikassa on sen verran kallioista, että laulullansa kovallakaan ei kalottihattuinen noin syvään uppoa.

Onkohan Vahdon liittyessä Ruskoon sellainen kunnan virkailija kuin ympäristösihteeri unohdettu virallistaa, olettaisin hänen kiinnostuvan siitä, mitä kemikaaleja on ojaan tonkka tolkulla unohdettu.

Jään odottelemaan kuin sikakuvaajat, tuleekohan tännekin valvontakameroita, ettei asiattomia kuvaajia rantteelle häiriöksi kerry.© Asko Jaakola 2011


Sulje ikkuna