Perhokalastajan Inari- ja Tenojoki

Tällä sivulla voit lukea Inari- ja Tenojoen kalastuskauden tapahtumista "reaaliajassa" - päiväkirjamuotoiset juttut kertovat eri kalastuspaikoista, vesitilanteesta, kelvollisista perhoista ja päätelmistä lohen liikkeistä joissa.
_____________________________________________________________________________________________________________________________

Turku 29.10.2011


Kuka kaipaa kunnon talvea?
Osa etelän väestä on sitä mieltä, ettei talvea tarttis lainkaan, mutta aika moni sitä kaipaa. Onko monenlaista kengänkuluttajaa ja hiihtäjää ja varmaan jälkimmäiset kaipaavat lunta.
On täällä hiihtoputkia - voi suurin piirtein hiihtää vaikka kesällä. Onko lopulta teknisen kehityksen huippuna se omassa olkkarissa tapahtuva hiihtomatolla tapahtuva lenkkeily ja itsensä rääkkääminen.

Olin kuitenkin aivan luonnollisella tavalla rääkkäämässä itseäni, huomasin apiloiden, päivänkakkaroiden ja muiden kärsämöiden lisäksi lupiini kukkivan. Ajattelin, että tuotapa onkin mielenkiintoista seurata, kuinka kauan kyseinen yksilö jaksaa kohdata suomalaisen talven. Jokaisella lenkillä ei kamera ole mukana, mutta viikon kuluttua muistin taast tuon lupiini ja otin kameran mukaan, tulos näkyy alemmassa kuvassa.
Monenlaista kengänkuluttajaa...

Aihe on löytynyt, mutta ajankohta ei tue ajatusta, sillä kohta varmaan sataa lunta, onhan sen aika täällä etelässäkin. Jos näitä monenlaisten kengänkuluttajien aikaan saannoksia ei enään ehdikäänm ikuistamaan, niin onneksi tueksi tulevat koiranomistajat, jotka jättävät valkoiselle lumelle selkeästi merkityt reittinsä, tarkoitan niitä koiranomistajia, jotka eivät viihdy näissä yhteiskunnan tarjoamissa koirapuistoissa, koska siellä huolehditaan reittimerkkien poistamisesta ja jos joku sen laiminlyö, niin voi havaita jotain yhteisvastuullistakin toimintaa.

Usein olen lenkkeillyt Naantalissa, jolle tässä on annettava tunnustus, kaupungin puolesta kävelyteiden varsille on järjestetty paikkoja, joista voi napata kakkapussin. Reittimerkkien vähyydestä huomaa, että suurin osa koiranomistajista kantaa vastuunsa toisin kuin suuressa naapurikaupungissa, joka on tullut kuuluisaksi siitä ns. turuntaudista.


© Asko Jaakola 2011


Sulje ikkuna