Perhokalastajan Inari- ja Tenojoki

Tällä sivulla voit lukea Inari- ja Tenojoen kalastuskauden tapahtumista "reaaliajassa" - päiväkirjamuotoiset juttut kertovat eri kalastuspaikoista, vesitilanteesta, kelvollisista perhoista ja päätelmistä lohen liikkeistä joissa.
_____________________________________________________________________________________________________________________________

Orivesi 27.7.2011


Tuli käytyä kirpputorilla ja löytyi Lukkarin Nilsin harjusperho, joka piti tietenkin ostaa. Oli vielä valmistajan alkuperäisessä pakkauksessa. Epäselvää on vain se, että minä vuonna noita Nils on tullut sitoneeksi - en epäile myöskään, että kyseessä olisi ainoa lajiaan. Säilyköön muistoina samassa paketissa.
Lueskelin viimeisintä Suomen Kuvalehteä, jossa oli juttua "Kadonneen perhon kalastajista". Sinänsä mukava juttu, mutta olis lehden sopinut hieman panostaa oikolukuun, kuvateksteissä väitetään Pertti Kanervaa koko ajan Erkiksi.
Ottamatta kantaa vanhaan suomalaiseen lohiperhoon tai luokitteluihin voisi pohtia ylipäänsä sitä pitääkö perhot pistää paperille, voisihan sitä ajatella vaikka jatkuvati päivittyvää internet-sivustoa. Nykyajan perhokalastajalla on usein läppäri kalareissulla mukana - sieltä löytyy helposti juuri sen perhon resepti, jonka aikoo rakentaa kalan houkutteeksi
Muistaa täytyy myös se, että näitä "klassikoita" syntyy vuosi vuodelta uusia, joita ei sovi väheksyä ja täytyy myös muistaa se, että sidontatekniikat kehittyvät koko ajan.
Mielestäni monien "vanhojen mestareiden" sidontatekniikka ei ole kovin kehuttavaa, onneksi nykyään perhokalastusseurat ovat tehneet koulutuksen saralla kunnioitettavaa työtä.

Todistettavasti on sitten talviturkki kastettu, tässä seurana karvainen hengenpelastaja. Tänään päästään kokeilemaan löytyykö joesta rapuja, odotukset eivät ole korkealla, mutta aina kannattaa kokeilla. Palataan tuonnempana tuloksiin. 

© Asko Jaakola 2011


Sulje ikkuna