Perhokalastajan Inari- ja Tenojoki

Tällä sivulla voit lukea Inari- ja Tenojoen kalastuskauden tapahtumista "reaaliajassa" - päiväkirjamuotoiset juttut kertovat eri kalastuspaikoista, vesitilanteesta, kelvollisista perhoista ja päätelmistä lohen liikkeistä joissa.
_____________________________________________________________________________________________________________________________

Karigasniemi 23.7.2010


Torstaista ei ollut juurikaan kerrottavaa. Ajelulla Lakselvissä, pilvet matalalla ja maisemat kateissa. Vettä tuli sitten sen verran, että nyt oudolla onkin kalapaikat kateissa. Tässä tulee kuitenkin kuuma vinkki: Kuolnajokisuu!!! Jokisuussa on juuri nyt riittävästi virtaa perhon uittamista varten - lohesta on jo tietoa muutaman päivän takaa. Jokisuun isomuksella taitaa olla parasta aikaa Meppsi suussa.

Perjantai aamu valkeni valkeana. Aamusella oli sentään lämpimänm puolella, +3astetta, mutta Ailigas oli saanut jossain yön tunteina lumiharson päällensä. Vettä oli jokainen puro pullollaan.

Lohi nousee vapaasti jokeen.

Illalla matka lentokentälle kaihoisin mielin. Tälla erää kimppakalastus on ohi, kuistin nurkassa on vain kaksi paria kävelysauvoja odottaen maantiekuljetusta etelään. Perhokalastukseen jäi vielä opittavaa sekä opetettavaa.
Myös "sipulia" jäi vielä kuorittavaksi matkalla yhteiseen ymmärrykseen. Pyrkimyksenä on tavoittaa inhimillisyys ja luonnollisuus - täydellisyys johtaa aina pettymykseen. Täydellisyyttä ei ole kuin luonnossa, kaikilla luonnon tekemisillä on yhteys ja merkitys.© Asko Jaakola 2010


Sulje ikkuna