Perhokalastajan Inari- ja Tenojoki

Tällä sivulla voit lukea Inari- ja Tenojoen kalastuskauden tapahtumista "reaaliajassa" - päiväkirjamuotoiset juttut kertovat eri kalastuspaikoista, vesitilanteesta, kelvollisista perhoista ja päätelmistä lohen liikkeistä joissa.
_____________________________________________________________________________________________________________________________

Karigasjokisuu 20.7.2010


Aamua täydensi kaunis aurinkoinen sää. Aamiaisen jälkeen kävellen kalaan. Toiveissa säilyttää kalamiehen maine. Lähellä oli jatkuvuus, toisella laskulla kunnon puraisu ja samalla kala irti. Perhon tarkastus paljasti kölikoukun painuneen rungolle, joten puraisija ei tainnut olla joen pienimmästä päästä.

Ja kuten ajatus eilen iti, rannalle ei saalista tullut. Vettä joessa riittää, Keto soitteli Tsullovein kuulumisia, kalaa oli näkynyt, mutta taitaa olla se aika kesästä, jolloin hampaaton ei perhoa pure. Vettä Tenossa vielä piisaa, Tsullovein särkälle pääsee veneellä, särkkää jakaa vielä vuolas virta.

Sää kaikkiaan on ollut sangen vaihteleva, saatta vartin paistaa heleästi ja perään sataa romakasti. Välillä aurinko ja sade vaihtaa sijaansa, ennen kuin päätä ehtii kääntämään. Sadeasut ovat sangen tarpeellisia tällä säällä.

Luonnon rauhaa rikkoi kylpyaltaassa metakoiva tenavalauma, joka lähetti ilmeisen opittuja terveisejä etelän kalamiehille.

Tänä päivänä pikkusisko saavutti puolen vuosisadan iän, joten onnea vielä kerran. Huomenna pitäisi hänen miehineen ilmestyä näille leveyspiireille - sääsket saavat tuoretta muonaa.
Huomenna on ajatuksena kävellä Ränniin ja ikuistaa luonnon muovaamat muutokset, mutta kalastus saa jälleen odottaa. Mennee ensi viikkoon ennen seuraavaa perhon tarjontakertaa..© Asko Jaakola 2010


Sulje ikkuna