Perhokalastajan Inari- ja Tenojoki

Tällä sivulla voit lukea Inari- ja Tenojoen kalastuskauden tapahtumista "reaaliajassa" - päiväkirjamuotoiset juttut kertovat eri kalastuspaikoista, vesitilanteesta, kelvollisista perhoista ja päätelmistä lohen liikkeistä joissa.
_____________________________________________________________________________________________________________________________

Inarijoentie 19.7.2010


Maanantain askareiden tarkoitus oli helpottaa lähipäivien oloa. Kahvivettä Suomen suurimmasta lähteestä Sulaojasta. Tuli samalla reissulla kokeiltua kameran vedenkestävyyttä, joten viereinen kuva ei ole Inarijoen pohjasta vaan juuri tuosta Sulaojasta lähteen alapuolelta.
Tähän veteen keitetään kahvia kehnommastakin kahvilajista, vesi ei ainakaan kahvin makua pilaa. Sattui muinoin jäämään lähteen vettä termospulloon vuodeksi, koejuonti osoitti veden olevan aivan laadukasta eikä tuloksen ainakaan ollut mitään suolistoperäistä oireyhtymää. Jos joku ei satu tietämään, niin olen tällä reissulla ainakin oppinut sen, että ripuli on arabiaksi "jalla-jalla". Suomennos kuulunee jotensakin: "Juokse-juokse". Ihan ymmärrettäväähän tuo on.

No, ehtoolla pieni kalastusrupeama mökkirannassa - tuloksena luonnossa nautitut trangiakahvit, mutta vain Inarijoen veteen keitettynä. Pälähti mieleen, että nytkö se tulee se nollapäivä kalan suhteen?



© Asko Jaakola 2010


Sulje ikkuna