Perhokalastajan Inari- ja Tenojoki

Tällä sivulla voit lukea Inari- ja Tenojoen kalastuskauden tapahtumista "reaaliajassa" - päiväkirjamuotoiset juttut kertovat eri kalastuspaikoista, vesitilanteesta, kelvollisista perhoista ja päätelmistä lohen liikkeistä joissa.
_____________________________________________________________________________________________________________________________

Pienafakta 15.7.2009

Kalastusmatka on lopuillaan ja joki on saanut uusia ystäviä - toivottavasti pysyviä sellaisia. Monet uudet ystävät ovat useista eurooppalaisista maista, useimmiten Baltian maista ja erityisesti Puolasta.
Suomalainen luonto ja jokamiehen oikeudet ovat luonnollisesti outoja heille, mutta eipä näytä jokamiesoikeudet olevan tuttuja etelän linnuillekaan.
Tontille yrittelee milloin tutkijaa tai outoa asuntoautoa.
Muistakaa hyvät immeiset se, että olette Lapin vieraina ja majoittuminen tonttialueille tai muille toisten ihmisten alueille vaatii maanomistajan luvan.
KERTAA linkistä JOKAMIESOIKEUTESI!
Luonnollista on, ettei kukaan mökinomistaja ole teitään tai parkkialueitaan rakentanut palvelemaan kaiken maailman matkaajia. Muistakaa myös se, että kulkemisistanne jää hyvin herkästi pysyviä jälkiä maastoon - jälkien häviäminen kestää helposti vuosikymmenen.
Kulkiessa jokivarressa ja nyt usein Angelin tietä Karigasniemen keskustaan on tuonut silmiin monenmoista paskaa mitä nämä urbaanin yhteiskunnan vaeltajat autojensa ikkunoista ulos viskaavat. Asialla on monta norjalaistakin, oletettavasti, koska mehutölkit ovat norjalaisia ja niiden kuskaaminen Karasjoelle ei juuri innosta. Järjen häivää ei ole siinäkään, että pantillinen tölkki tai pullo telotaan luovuttamattomaan kuntoon - kelvolliset pantit olen käyttänyt hyväkseni.
Edelleen näyttää siltä, että täydet pullot on keveämpi kuljettaa kuin tyhjät - siinä ne on fysiikan lait selällään...

Lohta näyttää edelleen nousevan,  todisteena siitä vastarannalla saadut kaksi tittiä, joiden ylösottoa mielenkiinnolla seurasimme.
Ellei huomenna mitään maata kaatavaa satu, niin tämä on tässä. Eläkää ihmisiksi ja sitokaa naisväen iloksi taas koko talvi perhoja. Ensi kesänä Inarijokeen nousee jälleen...
Kotirauhaa ja mökkirauhaa

© Asko Jaakola 2009

Sulje ikkuna