Perhokalastajan Inari- ja Tenojoki

Tällä sivulla voit lukea Inari- ja Tenojoen kalastuskauden tapahtumista "reaaliajassa" - päiväkirjamuotoiset juttut kertovat eri kalastuspaikoista, vesitilanteesta, kelvollisista perhoista ja päätelmistä lohen liikkeistä joissa.
_____________________________________________________________________________________________________________________________

Haukikallio 14.7.2009

Mökkikaveri soitteli päivällä kuulumisia, koska eilen oli jutturintamalla hiljaista ja arveli syyksi lohen nousun, sohvan hajoamisen tai sitten kukkasten kasvatuksen. Tärkein syy on tuo ensimmäinen - lohen nousu, mutta kukkapurkkiinkin on vettä kaadettu sen jälkeen kun tutkimuksen tulokseksi tuli, että ruusut ovat tosiaan oikeita eikä tekokukkia.
Kooltaan lohet ovat niitä tämän kesän tittejä, eivät juuri vie kuin yhden päivän eteenpäin, mutta juuri sopivan kokoisia ruokakaloja kahdelle ihmiselle, eilen iltainen mukaan lukien elämän jatkuminen on varmistettu parille seuraavalle vuorokaudelle..
Kuvassa tyytyväinen lohenkalastaja, joka on siirtynyt saamahenkilöiden osastoon ihan omin avuin - mitähän tämäkin tullee loppupeleissä maksamaan?
Samalla tuli jälleen kerran todistettua se, ettei heittojen tarvitse ulottua vastakkaiselle rannalle ja että tärkeintä on perhon olla vedessä. Perhoiksi näyttää ainakin Inarijoella kelpaavan pienet sidokset, kolmihaaroina saalistavat perhot ovat #10...12 koukkuihin sidottuja. Kuvan kala raapaisi perinteiseen #12 kolmihaaraiseen Bridgeen.
Mikäs siinä on kalastellessa, kun itikatkaan eivät suuhun tuppaa... 
Liisan ensimmäinen lohi
Vuorossa tämän päivän kukka-arvoitus. Mikähän siinä kukkinee?

© Asko Jaakola 2009

Sulje ikkuna