Perhokalastajan Inari- ja Tenojoki

Tällä sivulla voit lukea Inari- ja Tenojoen kalastuskauden tapahtumista "reaaliajassa" - päiväkirjamuotoiset juttut kertovat eri kalastuspaikoista, vesitilanteesta, kelvollisista perhoista ja päätelmistä lohen liikkeistä joissa.
_____________________________________________________________________________________________________________________________

Fierranjoki 11.7.2009

Monessa paikassa näkyy veden lasku ja virran laantuminen, jolloin perhon kunnollinen uinti alkaa loppua - Fierranjoki lienee yksi näistä paikoista. Monia paikkoja jää vielä elämään, Mustajokisuu ja Ränni ovat yksiä näistä.
Joskus perho sattuu oikealle kohdalle ja antaa mahdollisuuden palata kalamiesten kirjoihin. Tälle lohelle kertyi painoa 6,8 kiloa ja  mukavalta tuollainen tuntuu iliman aikuisten tittien joukossa. Kuvaa kattellessa tulee mieleen , jotta mikä on tässä harrastuksessa parasta ja kauneinta.
Säätila on kohdallaan, lämmintä on 19 astetta, hyvä tuulenvire pitää itikat loitolla ilman australialaisia myrkkyjäkin.

Dusty Miller kirjoitteli taannoin Poolin Porreisiin, että viimeisestä kehitysperhosta alkaa jo hohto mennä.  Lohi puraisi kuitenkin perhoon, jonka rakenne ja värit ovat harkittuja ajankohdalle, vesikorkeudelle ja joelle(Inarijoki). Titti on alla olevaa perhoa päässyt puremaan jo useampana kesänä, mutta tänään se nousi rasiasta perukkeen jatkoksi tarkan harkinnan tuloksena.
Risku 1
Perho ristittiin Riskuksi 1:ksi, koska jatkoa seuraa varmasti ja koostuu seuraavista emmeistä:
Koukku: #10 pitkävartinen kolmihaara
Hela: Ovaali kultatinseli
Kierre: Ovaali kultatinseli
Pyrstö: Majava
Runkohäkilä: Oliivinvihreä kukko
Runko: Oliivi SLF dubbing(2/3 osaa), vaalea oliivi silkki(1/3) ja oranssi SLF dubbing(1/3)
Siipi: Keltaiseksi värjätty rämemajava
Kurkkuhäkilä: Oliivi kukko
Pää: Musta
Risku 1

© Asko Jaakola 2009

Sulje ikkuna