Perhokalastajan Inari- ja Tenojoki

Tällä sivulla voit lukea Inari- ja Tenojoen kalastuskauden tapahtumista "reaaliajassa" - päiväkirjamuotoiset juttut kertovat eri kalastuspaikoista, vesitilanteesta, kelvollisista perhoista ja päätelmistä lohen liikkeistä joissa.
_____________________________________________________________________________________________________________________________

Karigasniemen kylätalo 9.7.2009

Kyllähän se lohi liikkuu, todiste on vieressä. Ja varmasti ilman lämpenemisen myötä lohi rupeaa ottamaankin - Rantanen oli kahmaissut pari tittiä Tsulloveikoskesta. Joten kala liikkuu ja käy pyydyksiinkin.
Kaloja voi seurata Karigasniemen kylätalolla, joka on auki ma-pe klo 10-17 ja tarjoaa paikkakunnan halvimmat kahvit, kannattaa pistäytyä. Tänään kahvituokion aikana meni kameran sivu kymmenkunta tittiä, joten kalastettavaa riittää.
Muutoin vaikuttaa siltä, että kahvikupin hinta on suurin piirtein ennallaan, mutta aamiaisen, lounaan ja listaruoan hinnassa on otettu huomioon kruunun kurssi ja hintoja on korotettu saman verran kuin kruunun arvo on laskenut. Asiakassegmentiksi lienee määritelty vain norjalaiset näläkäkurjet, perhokalastaja ei kuulu enää siihen segmenttiin, vaan tulkoon toimeen omillaan. Muutoinkin paikkakunnan kauppoja näyttää norjalaiset käyttävän, riippumatta kruunun kurssista - kauppa käy kuin siimaa. Sehän on pelkästään hyvä asia kyläkulmalle.
Mikähän se tämä uupunut kukkanen onkaan?

© Asko Jaakola 2009

Sulje ikkuna